Куфарът на сина на кмета Портних колкото годишната пенсия на един варненец

Младежът сам си качва снимките в инстаграм, въпреки че заплатата на баща му като кмет не предполага да може да си позволява такъв стандарт
Любопитна снимка се разпространява от вчера в социалните мрежи във Варна. На нея се вижда снимка от инстаграма на сина на кмета Иван Портних. На нея отрочето, което учи в най-скъпото частно училище в света – Льо Розе – в Швейцария е снимало своя куфар. Луксозната вещ е от престижната марка Луи Вюитон. Нашата проверка установи, че куфарът на сина на Портних струва 4 600 лева – почти колкото е месечната заплата на баща му. Това е равностойността на пенсиите на един пенсионер за една година, възмущават се хората и питат откъде Портних има пари да прати сина си в на най-скъпото частно училище и защо не го проверява за това Антикорупционната комисия.
По-интересно е, че синът сам си качва скъпите вещи в истаграм и не се съобразява, че така вреди на баща си. Като публична фигура Портних трябва да може да обясни и докаже откъде е високият стандарт на сина си, при положение, че като кмет той получава заплата равна на цената на този куфар. Това създава основания да се пита защо синът на кмета демонстрира необяснимото богатство на баща си и защо Антикорупционната комисия не се самосезира да провери откъде идват тези необяснимо високи доходи на политика.

Exit mobile version