Янка остана 7 месеца без книжка след фалшиво положителен тест

Пореден абсурд с фалшиво положителен тест за дрога. Жена от Харманли седем месеца е без книжа и номера на автомобила си, въпреки че не е употребявала наркотици, съобщи NOVA.

През март, при рутинна проверка на пътя, дава проби за алкохол и дрога. Тази за алкохол на място показва 0, но тестът за дрога е положителен. Жената иска и дава кръвна проба. Резултатът от нея обаче излиза чак този месец.

„Аз приемам много лекарства и съм асматик. Преди това бях настинала и ходих по болници. Така и не успях да разбера кое лекарство е дало фалшивия резултат. Тези седем месеца без кола и книжка означаваха липса на работа и едно адски трудно придвижване. Сега трябва да заплатя 236 лв. за кръвния тест”, обясни Янка Янкова.

„В Закона за движение по пътищата е записано, че когато при тест с техническо средство се отчете положителен резултат и лицето не се съгласи с него и даде доброволно кръвен тест същият се заплаща. Няма как до заплащане на дължимите такси да върнем свидетелството за управление”, каза директорът на „Пътна полиция” – Хасково Димо Чобанов. Той коментира, че в Хасковско няма много случаи, при които има разминавания между показанията на техническото средство и кръвната проба.

Потърпевшата Янка Янкова предстои да потърси правата си в съда.

Exit mobile version